четвъртък, 15 декември 2011 г.

Промяна

В последните 6 месеца от тази година се промениха някой неща в живота ми, вярвам, че всичко това е за едно хубаво и светло бъдеще, за хубавите моменти, които ми предстоят с приятели или с любим човек.
Промените настъпиха единствено и само от мои решения, но след като всичко се беше случило, започнах да съжалявам и да се обвинявам, да не мисля трезво, да си мисля, че съм сбъркал. Започнах да се връщам назад, а това не е добре, не е добре човек да се самоизмъчва - така започва да става несигурен и объркан.
Не. Не съм сбъркал, сигурен съм, а и да съм, всеки трябва да си носи последствията. Всичко това го направих, защото исках промяна, живота беше тръгнал да тече монотонно и всичко беше едно и също, дори понякога неприятно и тежко. Трябваше да предприема крачка, която някак си не ме дърпаше или тази, която избрах, която искрено вярвам, че е за добро и едно прекрасно ново начало. Наистина не съжалявам, защото бъдещето крие една мистерия, което те кара да се впуснеш още повече в неочакваното.
Вчера видях човек, когото не бях виждал от години, а съм расъл с него от дете. Разбрах едно, че това, което наричам проблеми, при мен всъщност е нищо. Трябва да сме благодарни на това, което имаме, да сме благодарни, че можем да избираме, и че сме свободни. Живота среща и разделя хората, дали по веднъж, дали по много пъти, но това се случва, света е малък и живота е кратък.
Когато не се чувствате добре, правете промени, според мен е за добро, винаги човек може да сгреши, но доброто винаги следва. Неизбежно е :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар